Degustarium, to nejsou jenom designové pokoje a apartmány s vlastní terasou a kuchyňským koutkem, najdete u nás i privátní sklep s posezením. Jeho historie sahá až do 16. století, kdy jej vyhloubili příslušníci řeholního řádu piaristů, takže se o něm mluví jako o jednom z nejstarších v Bavorech. Navzdory úctyhodnému věku je díky pravidelné péči pořád ve skvělé kondici a slouží svému původnímu účelu: tedy skladování a pití vína z okolních vinic.

Pro ubytované hosty a další zájemce vlastní víno nevyrábíme, nýbrž pečlivě vybíráme především u místních vinařů z Bavor a blízkého okolí. Takže až večer dorazíte z výletu, bude na vás – bez starostí a správně vychlazeno - čekat nemalé množství toho nejlepšího, co se v okolí urodilo.

Pomyslnou vlajkovou lodí v našem privátním sklepě jsou vína vinařství Palavín, které má své zázemí v Bavorech. Z pestré nabídky Palavínu vítězí mezi hosty, zejména v letních měsících, osvěžující lehoučké frizzante, tedy perlivé víno s nižším obsahem alkoholu.

Dále u nás najdete vína od našeho kamaráda, skvělého vinaře a nekonečného optimisty Patrika Staška, který je tvoří pod značkou Naturvini. Kromě Bavor, odkud pochází, doporučujeme výlet do jeho sklepa s ubytováním v Miroslavi.

Dalším vinařem v portfoliu je Jaroslav Drmola, který sídlí v Bavorech a zakládá si na ekologickém zemědělství. Jarkovo vína – bílá, růžová i červená, suchá, polosuchá i polosladká - jsou certifikována jako bio, s minimálním přídavkem oxidu siřičitého. 

Poličky našeho sklepa by nebyly kompletní bez nabídky vinařství Šoman z Dolních Dunajovic. Nevelí mu nikdo jiný, než bratři Šomanovi, kteří svá vína tvoří se zárukou kvality a zakládají si zejména na odrůdě Ryzlink vlašský. Jejich vlašák je favoritem suchých vín u nás ve sklepě.

Zkrátka a dobře – naší filozofií je nabízet hostům zejména vína od místních malovinařů a podporovat tak jejich hospodaření na vinicích kolem Degustaria. Na těchto vinařích si ceníme jejich vřelý přístup, nejen k obchodu, ale i k půdě a přírodě, a také ochotnou domluvu a velké srdce, které tluče pro víno po celý život.

Chutnalo vám v Bavorech a okolí víno od konkrétního vinaře? Podělte se s námi o váš názor a pomozte nám rozšířit nabídku našeho sklepa o další skvělá vína a vinaře!

1 Comment