V rámci zhodnocení a vylepšování sociálního zázemí u pokojů prvního patra našeho penzionu jsme se rozhodli jít do další rekonstrukce, i přes veškeré komplikace s finančními a technickými nároky této rekonstrukce. Navázali jsme tak na skoro pravidelné předsezónní zkrášlování penzionu, které máme tak v oblibě. Po minulém roce, kdy kdy jsme opravili kompletně celou kuchyň, jsme si letos posvítili na koupelny a šatny na pokojích. Do předělávání koupelen jsme se pustili, protože se nám už nelíbilo jejich typologické řešení, jak pro zákazníky, tak pro úklidový personál.

Cílem tak bylo hostům zajistit větší komfort převážně při používání závěsného WC a sprchy, které bude určitě vylepšeno oproti dřívějšímu řešení. Pro personál bude rekonstrukce přínosná především ve zlepšení přístupnosti pro lepší úklid. Nevyužitý hluboký podkrovní prostor, ve kterém byl záchod, byl velice špatně dostupný pro úklid. V podstatě to byl takový mrtvý prostor, který se v rámci rekonstrukce zadělal. Celkově tedy bude prostor nepatrně zmenšen, avšak v této situaci to bude jen dobře. Staré designově přežité kachličky byly vyměněny za moderní velkoformátové obklady a koupelny kompletně vybaveny novými zařizovacími předměty a novými topnými žebříky. Vizualizaci a dodávku zařízení do koupelen zajistila firma Koupelny pro Brno. V případě zájmu přidáváme odkaz na jejich stránky Koupelny pro Brno.

A to bychom nebyli my, abychom si toho nenaložili na záda málo. Při rekonstrukci koupelen jsme rozhodli o předělání nových podhledů a dlažby na chodbě, včetně nového osvětlení s automatickým zapínáním. 

Ke článku připojujeme krátké video z rekonstrukce, do konce března by měly být veškeré práce hotovy.

Comment